AFB Feeds

31 July 2018

TIGA TIPS PALING UTAMA UNTUK BEBAS HUTANG

Keluar sahaja dari universiti, hampir semua graduan sudah terbeban dengan hutang iaitu pinjaman pembelajaran.  Untuk bebas daripada hutang tersebut, mungkin memakan masa 10 hingga 15 tahun kemudiannya.  Belum pun selesai hutang belajar, tambah lagi dengan bebanan hutang kenderaan dan kad kredit.  Jika begitu, bila pula hendak bebas hutang ?  Ini tiga tips paling utama untuk bebas hutang yang anda boleh amalkan.

1. Jangan berbelanja lebih daripada pendapatan


JANGAN JANGAN JANGAN berbelanja lebih daripada pendapatan bulanan anda ! Kawal diri dan emosi daripada berbelanja mengikut nafsu, ikutlah keperluan dan pendapatan.  Contoh utama, jika pendapatan anda hanya mampu untuk membeli kereta Proton, belilah kereta Proton sahaja, tidak perlu beli kereta Honda atau Toyota apatah lagi Audi.  

Selain itu, cuba downgrade jenama-jenama mahal yang anda guna kepada jenama-jenama yang sesuai dengan pendapatan anda.  Contoh, jika anda menggunakan sabun pencuci pinggan Sunlight yang berharga RM6.00 sebotol, bertukarlah kepada jenama Labour yang berharga RM3.00 sahaja sebotol.  Begitu juga dengan barang-barang lain seperti syampu rambut, pencuci muka, sabun basuh baju dan sebagainya.  Semak balik setiap jenama setiap keperluan harian anda daripada sekecil-kecil perkara kepada sebesar-besar perkara.

2. Simpan 10% daripada pendapatan


Wajibkan buat simpanan 10% daripada pendapatan anda setiap bulan tanpa gagal.  Disiplinkan diri anda simpan dahulu baru berbelanja bakinya.  Bukan belanja dahulu baru menyimpan.  Duit inilah sebagai penyelamat sekiranya berlaku sebarang kecemasan tanpa menggangu perbelanjaan dan komitmen lain yang ada telah tetapkan pada setiap bulan.  

3. Tuntut ilmu bisnes untuk tambah pendapatan

Tuntut ilmu bisnes untuk tambah pendapatan anda.  Cari bisnes yang hanya menggunakan modal yang rendah dan tidak berisiko tinggi.  Baca PELUANG BISNES DENGAN MODAL RENDAH.   Cari bisnes yang mempunyai team yang kukuh sebagai mentor dalam bisnes.  Baca TEAM BISNES YANG KUKUH.  Pelajari bagaimana untuk bekerja sambil berbisnes.  Baca TIPS BISNES PART TIME SAMBIL KERJA.  
...

Amalkan tiga tips ini, saya pasti ruang terbuka luas untuk anda bebas daripada hutang pada usia muda.

Love,

Fina Nawawi


IKHTIAR PESAKIT STROKE UNTUK KEMBALI AKTIF

Stroke adalah kehilangan fungsi otak yang disebabkan terhentinya aliran darah ke otak.  Apabila aliran darah terhenti, sel-sel jaringan otak yang tidak mendapat nutrisi dan oksigen yang sepatutnya akan mati dan seterusnya menyebabkan kerosakan fungsi otak.
Kesan stroke bergantung kepada sisi otak yang terganggu dan peringkat kecederaan otak.  Apabila fungsi otak rosak, ingatan akan terganggu dan otot pula hilang kawalan.  Sebab itulah, kita tengok apabila seseorang terkena stroke, dia akan lumpuh separuh badan atau ada kelemahan berlaku pada wajah, lengan atau kaki.  Setiap pesakit stroke memiliki kesan-kesan stroke yang berbeza.

IKHTIAR PESAKIT STROKE UNTUK KEMBALI AKTIF DENGAN VIVIX



TESTIMONI PESAKIT STROKE YANG IKHTIAR MENGGUNAKAN VIVIX








CARA MEMBELI VIVIX


Untuk mendapat konsultasi yang berkesan dan berterusan, hubungi PENGEDAR SHAKLEE YANG AKTIF DAN BERPENGALAMAN.  Harga sebotol Vivix adalah RM475 tetapi ada cara untuk membeli Vivix dengan harga jimat >> BELI VIVIX DENGAN HARGA JIMAT !

Love.

Fina Nawawi, 0125389844

29 July 2018

CAPAI IMPIAN MELALUI BISNES DENGAN MODAL YANG RENDAH

Anda ada impian ? Cuba anda senaraikan impian anda satu per satu. Tiada ? Saya yakin anda pasti mempunyai impian.  Saya boleh bantu anda senaraikan.

Untuk kedua ibu bapa anda, dapatkah anda balas jasa mereka dengan menghadiahkan apa saja keperluan atau keinginan mereka yang masih belum tertunai ?

Untuk anak-anak, adakan anda sudah mempunyai simpanan yang mencukupi untuk mereka sambung belajar di universiti nanti ?

Untuk diri sendiri, sudahkan anda selesaikan hutang-hutang ? Adakah anda mampu memberi dan menyumbang ?

Dengan menjawab persoalan-persoalan tersebut, sedikit sebanyak itulah impian anda.  Sekiranya semua soalan tersebut masih belum terjawab atau tidak mungkin terjawab dengan pendapatan anda sekarang, bantu diri anda dengan mula berbisnes.

Tidak mempunyai modal bukan halangan utama kerana sekarang terlalu banyak bisnes yang boleh dibuat dengan modal yang minima.  Baca lanjut PELUANG BISNES DENGAN MODAL YANG RENDAH.

Saya mulakan bisnes Shaklee saya dengan hanya RM65 sahaja ! Saya percaya anda mampu sediakan RM65 tersebut untuk mulakan bisnes Shaklee anda bersama saya. Baca mengapa Shaklee menjadi pilihan untuk buat bisnes  》 SHAKLEE BISNES TERBAIK

Shaklee boleh dan sesuai dilaksanakan secara part time walaupun anda bekerja.  Baca lanjut tentang TIPS BISNES SECARA PART TIME SAMBIL KERJA.

Jadi, tunggu apa lagi ? Capai impian anda bersama saya dengan bisnes Shaklee. Baca lanjut KEISTIMEWAAN MENJADI AHLI SHAKLEE.

Hubungi saya & trust me !

Love,
Fina Nawawi, 0125389844

BERPANTANG CARA MODEN DENGAN VIVIX

Tidak sanggup minum air herba yang pahit ketika berpantang, namun tidak pula sanggup tahan rasa sakit luka bersalin atau bentan.  Tempoh berpantang jadi sesuatu yang menakutkan dan ngeri dengan amalan-amalan tradisional.  Jangan bimbang, jadikan tempoh berpantang anda tempoh yang bahagia.  Berpantang cara moden dengan Vivix, kesihatan tetap terjaga seperti mana berpantang secara tradisional.






Beli Vivix di sini >> BERPANTANG CARA MODEN DENGAN VIVIX

27 July 2018

5 CARA ATASI MASALAH KEWANGAN KELUARGA

Masalah kewangan sangatlah membebankan.  Hendak penuhi keperluan rumah dan anak-anak sehingga keperluan sendiri terpaksa ditangguhkan.  Sampai bila hendak berhadapan dengan situasi yang demikian ?  Cuba lima cara ini untuk atasi masalah kewangan keluarga anda.

BUAT BAJET BULANAN


Bajet bulanan adalah perkara asas dalam usaha untuk anda atasi masalah kewangan anda.  Senaraikan semua komitmen bulanan dan perbelanjaan-perbelanjaan utama.  Tetapkan keutamaan setiap komitmen dan perbelanjaan yang perlu diselesaikan setiap bulan supaya anda tidak hadapi masalah di kemudian hari.  Disiplinkan diri anda untuk mengikut bajet bulanan yang anda telah tetapkan.  Jangan culas !


TABUNG SYILING


Buat tabung siling menggunakan tabung yang paling besar yang anda ada.  Jadikan kekosongan tabung tersebut sebagai pembakar semangat untuk anda terus rajin menabung duit syiling.  Jangan pandang enteng pada nilai duit syiling ya ! 


BELI MENGIKUT KEMAMPUAN


Semak semua harga barang-barang keperluan anda.  Sekiranya anda menggunakan jenama yang mahal, downgrade sedikit barang tersebut kepada harga yang berkadaran dengan kemampuan anda.  Semak semak semak !

CARI PENDAPATAN SAMPINGAN


Cari beberapa sumber pendapatan berbanding bergantung kepada satu pendapatan sahaja.  Anda jangan kata susah nak cari pendapatan sampingan.  Kini, hanya dengan menggunakan telefon bimbit sahaja, anda sudah boleh mencari pendapatan sampingan.  Mula berbisnes ! Cari bisnes dengan modal yang rendah, klik di sini >> PELUANG BISNES DENGAN MODAL RENDAH.  Bimbang tidak dapat beri komitmen untuk buat lebih dari dua kerja, boleh baca TIPS BERBISNES SECARA PART TIME SAMBIL KERJA

Love, 

Fina Nawawi

26 July 2018

PENGALAMAN SENDIRI MENGAMALKAN VIVIX. YANG KETIGA PALING SAYA SUKA

Banyak-banyak produk Shaklee, Vivix sentiasa menjadi pilihan utama saya.  Tidak senang duduk rasanya kalau sehari tak makan Vivix. Ini saya kongsikan pengalaman saya sendiri setelah mengamalkan Vivix.



Vivix, my favourite !

Yang paling utama, tenaga saya bertambah.  Alhamdulillah, tak rasa penat atau letih setelah seharian di pejabat.  Balik rumah, pung pang pung pang di dapur siapkan makan malam.  Dah selesai, melayan anak-anak pula sehingga mereka tidur.  Lepas tu, tiada masalah untuk saya stay up malam mengemas rumah & dapur, melipat kain, gosok kain dan buat kerja-kerja rumah lain. Supermak sangat rasanya.

Kedua, muka kembali licin.  Sebelum ni, sejak masuk alam 3 series, muka asyik naik jerawat-jerawat halus.  Jerawat tu naik macam cendawan tumbuh lepas hujan.  Stressssss ! Perubahan hormon mungkin. Setelah saya amalkan vivix, alhamdulillah.....hilang jerawat-jerawat halus tu.  Terasa muda remaja pulak muka tu.

Ketiga, eczema di jari saya pulihSeksa ada eczema ni rupanya walaupun hanya di satu jari. Eczema di jari menyebabkan saya bercinta sangat nak basuh tangan. Luka kesan eczema tu sakitnya menghiris-hiris sampai saya takut nak kenakan air pada jari. Dengan amalkan vivix secara konsisten, syukur.  Eczema dah berkurang dan seterusnya pulih.  Sila baca cara paling mudah atasi eczema.

Ini antara sebab mengapa vivix sentiasa jadi pilihan utama saya berbanding yang lain.  Ini juga adalah sebab mengapa saya akan sentiasa share tentang vivix dengan anda.

Sekiranya korang berminat untuk dapatkan vivix, boleh hubungi saya ya.  Saya percaya vivix juga akan jadi pilihan utama korang.

Trust me !

Love,

Fina Nawawi
http://shakleebyfina.wasap.my








BENCI SUAMI MEROKOK ? GUNA CARA HALUS BUAT SUAMI BERHENTI MEROKOK

Rasa benci sangat bila suami merokok.  Terasa buang duit, buang masa dan 'buang kesihatan'.  Sudah berkali-kali disuruh berhenti, tetapi tidak pernah berjaya.  Ataupun, berhenti merokok sekejap, tetapi tidak lama kemudiannya merokok semula.

Jangan risau, ada cara untuk buat suami berhenti merokok. Buat secara halus, sedar tak sedar, suami pun dah berhenti merokok.  Duit kembali jimat, masa digunakan sebaiknya dan yang paling penting kesihatan terjaga.

SIMPTOM BERHENTI MEROKOK


Pada sesetengah orang, berhenti merokok adalah sangat mudah dan tidak mendatangkan sebarang kesan sampingan terhadap kesihatan.

Pada sesetengah orang pula, berhenti merokok sangat sukar dan apabila dilakukan secara paksa atau mengejut, wujud pula kesan-kesan sampingan yang memudaratkan kesihatan.

Sebagai contoh, seorang pesakit strok sebaik-baiknya berhenti merokok secara perlahan-lahan.  Hal ini kerana sekiranya pesakit strok berhenti merokok secara mengejut, keinginannya untuk merokok boleh membuatkan tahap tekanan darahnya meningkat dan seterusnya menyebabkan peluang untuk diserang strok adalah lebih tinggi.

Kadar kejayaan berhenti merokok secara mengejut adalah 20% berbanding secara perlahan-lahan.

Walaubagaimanapun, tiada kajian yang menunjukkan berhenti merokok secara mengejut boleh mengancam nyawa perokok.

Antara simptom lain berhenti merokok adalah seperti perubahan emosi, panas baran, kemurungan dan kebimbangan.


CARA HALUS BUAT SUAMI BERHENTI MEROKOK


Bila baca simptom-simptom berhenti merokok tu, agak bimbang juga kan. Vivix boleh atasi simptom-simptom tersebut..jadi, jangan bimbang.  Tetapi bagaimana ? Ini caranya.

1~ Vivix membantu mendetoxkan nikotin dari dalam darah, organ, otak dan sebagainya. Apabila nikotin sudah tiada, rasa ketagih badan terhadap nikotin akan hilang.

2~ Orang merokok merasakan satu ‘feeling’ apabila dia  merokok. Sebab itulah apabila dia berhenti menghisap rokok, otak dia akan rasa seperti tidak keruan dan terus memanggil-manggil untuk hisap rokok semula bagi mendapatkan semula ‘feeling’ itu. Vivix boleh memberikan ‘feeling’ tu, jadi apabila dia minum Vivix, dia tidak rasa terpanggil hendak merokok.
.
3~ Vivix mengurangkan simptom withdrawal apabila berhenti merokok. Simptom withdrawal ini agak teruk juga, sebab tu ramai orang yang berhenti merokok secara tiba-tiba, dia boleh terkena macam-macam penyakit. Senang cakap, badan ‘terkejut’ dengan keadaan yang dia tak biasa (tiada sumber nikotin). Insya-Allah dengan Vivix boleh redakan kejutan tu.

TESTIMONI




Beli vivix dengan klik 》VIVIX UNTUK PEROKOK TEGAR

Love,

Fina Nawawi

25 July 2018

PENGEDAR SHAKLEE READY STOCK DI PUTRAJAYA

Susah hendak mencari produk Shaklee ready stock di Putrajaya ?  Tidak susah jika anda menghubungi saya.  Saya merupakan Pengedar Shaklee di Putrajaya yang mempunyai ready stock.  


Walaupun secara khususnya saya tinggal di Presint 15, anda boleh cakap sahaja anda tinggal di Presint berapa, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 16, 17, 18, saya akan sampai.  Sekiranya anda tinggal di Cyberjaya, Sungai Merab atau Dengkil, jangan bimbang, perkhidmatan saya juga terbuka untuk anda.

Kos penghantaran adalah PERCUMA !
Kos penghantaran adalah PERCUMA !
Kos penghantaran adalah PERCUMA !

Bagaimana hendak menghubungi saya, klik saja >> SAYA HENDAK SHAKLEE READY STOCK

Love,

Fina Nawawi


23 July 2018

LUKA BERSALIN BERISIKO TINGGI UNTUK TERKENA JANGKITAN. INI RAHSIA BAGAIMANA LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH

Bersalin secara normal atau pembedahan, kedua-duanya ada cabarannya tersendiri.  Yang penting,  luka bersalin perlu dijaga dengan sangat rapi supaya cepat sembuh dan tidak bentan.  Itu belum termasuk keletihan, gangguan emosi, hormon yang tidak stabil dan macam-macam lagi yang perlu ibu hadapi.

PENJAGAAN LUKA BERSALIN


1. Amalkan pemakanan yang sihat.  

Pastikan anda memakan makanan yang lengkap dengan pelbagai zat makanan terutamanya protien kerana sumber protien yang mencukupi membantu mempercepatkan penyembuhan luka bersalin.

2. Jaga kebersihan

Sentiasa pastikan kawasan luka sentiasa bersih dan kering terutamanya selepas mandi atau ke tandas.  Sekiranya anda kuat berpeluh, sentiasa lap bahagian luka sama ada perut atau vagina.  Kawasan luka yang sentiasa kering dapat mengelakkan luka terkena jangkitan.

3.  Elakkan sembelit

Sembelit akan menyukarkan anda untuk membuang air besar.  Tekanan yang terlampau kuat ketika hendak membuang air besar boleh menyebabkan luka jahitan sama ada bersalin secara normal atau pembedahan terbuka.

4. Jaga pergerakan

Selepas bersalin, terhadkan pergerakan anda.  Sebaik-baiknya duduk setempat saja dan dapatkan bantuan orang lain untuk melakukan sesuatu.  Pergerakan yang lasak boleh memungkinkan jahitan pada luka bersalin terbuka dan seterusnya terkena jangkitan.

5. Tingkatkan imuniti badan

Amalkan memakan buah-buahan yang sesuai ketika berpantang terutamanya yang mempunyai kandungan Vitamin C yang tinggi atau amalkan suplement.  

6.  Dapatkan rawatan segera


Sekiranya didapati terdapat masalah pada luka bersalin, dinasihatkan supaya anda segera mendapatkan rawatan daripada hospital atau klinik.  Rawatan awal dapat mengelakkan risiko yang lebih teruk.


VIVIX - RAHSIA LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH



1. Vivix merupakan sumber antioksidan dan mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi bagi membantu penyembuhan luka bersalin sama ada bersalin secara normal mahupun secara pembedahan.

2. Vivix membaiki sel sehingga ke peringkat DNA.  Ia membantu menghasilkan sel-sel baru yang sihat.  Dengan yang demikian, luka bersalin akan lebih cepat sembuh.

3. Vivix mempunyai fungsi sebagai penjana tenaga yang dipanggil Mitochodria.  Mitochondria membekalkan sumber tenaga kepada ibu dan menjadikan si ibu bertenaga walaupun baru beberapa hari bersalin.

4.  Selain mempercepatkan penyembuhan luka bersalin, Vivix juga akan membuatkan muka ibu dalam pantang kelihatan berseri.  Hal ini kerana Vivix mempunyai fungsi melambatkan proses penuaan.

Love,


TERGOLONG DALAM GOLONGAN MISKIN BANDAR ? JOIN BISNES SHAKLEE UNTUK KELUAR DARI GOLONGAN ITU

Jangan terkejut bila tahu orang yang bergaji tidak kurang daripada RM3,000 tergolong dalam golongan miskin bandar.  Golongan ini merupakan golongan M40 yang tidak layak untuk mendapat bantuan Kerajaan kerana bantuan Kerajaan lebih tertumpu kepada golongan B40.  Tergolong dalam golongan miskin bandar ini tidak mudah.  Segala perbelanjaan adalah terhad demi untuk menampung kos sara hidup yang tinggi di bandar.

Ingin terus berada dalam golongan miskin bandar ?

Secara jujur, saya sendiri tidak mahu dan saya yakin, anda juga tidak mahu.
Jadi, saya jemput anda untuk bersama-sama saya, kita buat bisnes Shaklee.

KELEBIHAN BISNES SHAKLEE



1. Shaklee bisnes yang fleksibel, sesuai untuk semua


Bisnes Shaklee merupakan bisnes yang fleksibel.  Anda boleh jalankan bisnes Shaklee mengikut kesesuaian masa anda sendiri dan anda boleh pilih sama ada hendak buat secara online atau offline.  Sekiranya anda mempunyai cita-cita untuk bekerja dari rumah, jangan bimbang, kami akan bantu anda sehingga anda berjaya untuk jalankan bisnes Shaklee secara full time.

2. Shaklee merupakan syarikat yang kukuh


Tahukan anda Shaklee telah beroperasi di US sejak tahun 1956 lagi ? Ia telah beroperasi selama 62 tahun lamanya dan masih bertahan sehingga kini.  Shaklee mempunyai cawangan di Canada, China, Jepun, Indonesia, Mexico dan Malaysia.  Untuk memilih bisnes, anda perlu pilih syarikat yang kukuh dan saya percaya, bisnes Shaklee adalah pilihan yang tepat.

3. Ujian dan kajian oleh Shaklee


Setiap produk Shaklee melalui proses ujian dan kajian yang terperinci.  Antara contoh komitmen daripada Shaklee terhadap kualiti produk-produknya adalah seperti berikut :

  • 350 ujian telah dijalankan terhadap bahan mentah baru bagi mengesan pencemaran, racun serangga dan lain-lain.
  • Lebih 250 ujian pengesanan racun serangga dijalankan bagi mematuhi peraturan United State Pharmacopeia
  • Lebih 100,000 ujian telah dijalankan setiap tahun bagi memastikan bahan mentah yang digunakan berkualiti, produk yang dihasilkan selamat dan berkesan.
  • Sebanyak USD300 juta telah dibelanjakan untuk tujuan R7D.

Dengan ujian dan kajian yang telah dijalankan oleh Shaklee, anda boleh jual produk-produk Shaklee dengan yakin tanpa perlu bimbang dari segi kualiti dan keberkesanannya.

4. Produk Shaklee mempunyai permintaan yang tinggi sepanjang masa


Semestinya untuk berbisnes, kita mengharapkan produk yang dijual sentiasa mempunyai permintaan, bukan bermusim.  Iya, produk-produk Shaklee merupakan produk yang evergreen, ia sentiasa mempunyai permintaan kerana kesihatan menjadi keutamaan setiap orang.

5. Insentif


Menjalankan bisnes Shaklee , anda bukan hanya mendapat keuntungan runcit sahaja, tetapi banyak lagi keuntungan lain yang akan anda terima.  Anda akan terima bonus pada setiap bulan dan sekiranya anda telah mencapai rank tertentu, anda akan berpeluang untuk mendapat :

  • Free trip setiap tahun sama ada dalam atau luar negara
  • Program subsidi kereta
  • Award recognition pada setiap tahun
  • Menghadiri Global Conference di USA

6. Dibimbing oleh pakar nutrisi


Bagaimana orang yang tidak pernah belajar tentang nutrisi hendak menjual produk-produk nutrisi ? Itu persoalan yang sama saya bangkitkan dahulu.  Setelah menjalankan perniagaan Shaklee bersama pilihan team yang betul, saya baru tahu yang penjual produk-produk Shaklee dibimbing sendiri oleh pakar nutrisi Shaklee.  Jadi, tidak perlu bimbang sekiranya terdapat permasalahan, boleh saja rujuk pakar nutrisi Shaklee supaya maklumat yang hendak diberikan kepada customer merupakan maklumat yang tepat dan sahih.

7. Support team


Untuk menjalankan perniagaan, sebaik-baiknya mempunyai team yang boleh menyokong dam membantu dalam pelbagai aspek seperti marketing, panduan produk, leadership dan pelbagai lagi.  Dengan menyertai team saya, anda berpeluang untuk menyertai team Shaklee yang boleh dikatakan terbesar di Malaysia dan saling sokong-menyokong antara satu sama lain.


BAGAIMANA HENDAK MULAKAN BISNES SHAKLEE ?


Mudah sekali.  Hubungi sahaja saya, klik >>  SAYA MAHU MULAKAN BISNES SHAKLEE.  Saya akan guide anda step by step sehingga berjaya.

Trust me !

Your Shaklee Leader,

Fina Nawawi

22 July 2018

CARA CANTIKKAN KULIT MELALUI CAMPURAN UNIK VIVIX

Vivix ialah campuran yang unik kerana ia terdiri daripada 100% bahan semulajadi dan dari bahan botani.

Terdapat empat bahan utama dalam Vivix iaitu LOBAK UNGU, POLYGONUM CUSPIDATUM, ANGGAUR MUSCADINE dan ELDERBERI EROPAH.

Dengan mengamalkan vivix, anda tidak perlu lagi mengambil supplement lain kerana vivix berkemampuan untuk menjaga kesihatan anda secara menyeluruh.  Vivix bertindak sehingga peringkat sel dan DNA.

Siapa yang digalakkan untuk mengamalkan vivix?

👵 PEROKOK TEGAR
👵🏻 PESAKIT STROKE
👵🏻 TUMOR
👵🏻 PESAKIT SLE
👵🏻 ALERGIK
👵🏻 LEMAH SISTEM IMUN
👵🏻 HYPER DAN HYPO THYROID
👵🏻 SAKIT SENDI, TULANG DAN OTOT

Suka juga untuk saya bagitahu yang Vivix Shaklee ni bukan untuk penyakit kronik atau kritikal sahaja. Vivix juga sangat bagus untuk mencantikkan kulit.

Orang yang amalkan VIVIX Shaklee ni kulit mereka makin lama makin cerah dan glowing. Tekstur kulit akan jadi lebih baik dan lembut.

Antara cara Vivix menjadikan kulit makin cantik dan baik :

↗ Memperbaiki DNA : Proses penuaan berlaku apabila DNA kita rosak akibat radikal bebas. Vivix membantu dalam memperbaiki sel DNA kita dan melambatkan proses penuaan.

↗ Memperbaiki tenaga sel : Apabila penuaan berlaku, sel tubuh kita akan kehilangan banyak tenaga. Ini akan mengurangkan fungsi sel. Vivix membantu memperbaiki sel badan dan menguatkannya untuk mengembalikan keremajaan kulit.

Vivix dijamin selamat !

Love,

Fina Nawawi, http://shakleebyfina.wasap.my

TERBEBAN DENGAN KOS SARA HIDUP YANG KIAN MENINGKAT. INI PELUANG ANDA UNTUK TAMBAH PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE

Saya ingin buka peluang kepada anda yang hendak menambah pendapatan dengan melakukan bisnes Shaklee.  Saya buka peluang ini kerana saya faham situasi kos sara hidup sekarang terutamanya mereka yang menetap di bandar-bandar utama.  Walaupun mempunyai pekerjaan tetap dan bergaji tidak kurang daripada RM3000, masih juga terhimpit dengan desakan dan kos sara hidup di bandar. Setuju ?

KENAPA BISNES SHAKLEE ?


Saya pilih bisnes Shaklee kerana Shaklee merupakan bisnes dengan modal yang minimum dan berisiko rendah. 

Anda bekerja ? Saya juga berkerja.  Bisnes Shaklee boleh dijalankan secara part time, full time, online atau offline.  Anda tentukan.  

Anda tiada pengalaman ? Saya juga bermula dengan pengalaman sifar.  Tiada bayi yang baru lahir terus boleh berjalan, apatah lagi berlari. Kan ? Begitu juga bisnes.

Anda tiada modal ? Saya juga begitu.  Tetapi Shaklee hanya menetapkan RM65 sahaja untuk anda memulakan perniagaan.  Saya percaya anda mampu sediakan RM65 itu.

JADIKAN SAYA SEBAGAI MENTOR ANDA


Saya akan bantu anda sehingga anda berjaya berdiri dengan sendiri untuk buat sales anda.  Bagaimana ?  Begini ....

1. Saya mempunyai ratusan atau ribuan (tidak terkira sebenarnya) koleksi testimoni Shaklee yang sahih untuk anda gunakan sebagai salah satu marketing tools anda.  Saya sendiri adalah testimoni kepada produk-produk Shaklee kerana saya telah menggunakan hampir semua produk Shaklee dan merasai Shaklee effects yang positif.

2.  Saya mempunyai team yang sangat supportive.  Mereka sentiasa membantu dari pelbagai aspek (nasihat, pandangan, teknikal dan lain-lain).  Bukan itu sahaja, kami mempunyai pakar rujuk yang terdiri daripda ahli nutrisi Shaklee.  Sebarang permasalahan atau kekeliruan, boleh merujuk kepada ahli nutrisi yang berkelayakan supaya setiap info atau konsultasi kepada pelanggan adalah tepat dan berasas.

3.  Saya berpengalaman menggunakan produk Shaklee bermula pada tahun 2013 dan mula berbisnes pada tahun 2014.  Saya akan ajar anda cara marketing dengan modal sifar.  Mudah.  Sepanjang penglibatan saya dalam bisnes Shaklee, saya dapati produk-produk Shaklee sentiasa terdapat permintaan, tiada pasang surut.  Tidak seperti bisnes tudung / jubah / baju dan lain-lain yang mengukit trend atau bermusim.  Tambahan pula, produk Shaklee telah berada di pasaran lebih daripada 60 tahun.  Pelanggan lebih percaya kepada produk yang telah lama berada di pasaran.  

4.  Team Shaklee yang saya sertai merupakan team terbesar di Malaysia.  Kami akan menjadi bahu dan bantal anda apabila anda kecewa dengan rejection atau mempunyai masalah dalam bisnes.

5.  Pelbagai kelas disediakan kepada ahli-ahli terutamanya ahli-ahli baru.  Kelas tidak terhad kepada kelas produk sahaja.  Kelas disediakan dari pelbagai aspek seperti strategi jualan, motivasi dan keperluan amalan rohani.  Jangan bimbang kerana kebanyakan kelas dibuat secara online sahaja.  Walau di mana anda berada, asalkan anda mempunyai akses kepada internet, anda boleh join secara live kelas-kelas tersebut. 

BAGAIMANA HENDAK MULAKAN BISNES SHAKLEE ?


Mudah sekali.  Hubungi sahaja saya, klik >>  SAYA MAHU MULAKAN BISNES SHAKLEE.  Saya akan guide anda step by step sehingga berjaya.

Trust me !

Love,

Fina Nawawi



19 July 2018

PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA AKTIF DAN BERPENGALAMAN

Kalau anda nak tahu, sekarang ramai pengedar Shaklee tetapi tidak aktif dan untuk dapatkan konsultasi yang betul dan tepat, kenalah cari pengedar yang berpengalaman. Betulkan ?

Hendak cari pengedar Shaklee yang aktif dan berpengalaman ? Sayalah tu.


Saya mula mengamalkan Shaklee sejak tahun 2013 lagi.  Bermula dengan shampoo Prosante untuk rambut gugur dan kemudiannya mengamalkan Set Berpantang Shaklee Premium.

Setelah merasai sendiri kesan positif Shaklee, tergerak hati saya untuk kongsikan dengan lebih ramai lagi ibu-ibu.  Dari situlah bermulanya karier saya sebagai Pengedar Shaklee khusus di Putrajaya dan kawasan sekitar.

Anda boleh search instagram
@shaklee.putrajaya

Sesiapa yang ingin mendapatkan produk-produk Shaklee, boleh hubungi saya. Harga sudah semestinya yang terbaik dan setiap produk adalah ready stock ! Tekan saja link 》READY STOCK SHAKLEE

Love,

Fina Nawawi

18 July 2018

SCOLIOSIS, BAHAYA JIKA TIDAK DIRAWAT. INI RAWATAN ALTERNATIF PENYAKIT SCOLIOSIS YANG BOLEH ANDA CUBA

Sekiranya anda menghidapi penyakit scoliosis, rawat segera kerana ia boleh mengundang bahaya jika tidak dirawat.  Ada rawatan alternatif yang boleh yang cuba sebelum ia kian melarat dan menjadi lebih kronik.

APA ITU SCOLIOSIS


Scoliosis  merupakan sejenis penyakit yang melibatkan tulang belakang.  Tulang belakang yang normal akan berbentuk tegak dan lurus manakala bagi pesakit scolisis, tulang belakang mereka berada dalam keadaan bengkok ke bahagian sisi.  Bengkokan tersebut boleh berbentuk S atau C.


Secara amnya, penyakit scoliosis terdiri daripada beberapa kategori.  Kategori yang paling kerap dijumpai adalah Adolescent Idiopathic Scoliosis (AIS) iaitu kategori scoliosis yang tidak diketahui puncanya dan terjadi kepada mereka yang berumur 10 tahun ke atas.  Penyakit scoliosis juga lebih kerap berlaku dalam kalangan wanita berbanding lelaki dengan nisbah 2% wanita kepada 0.5% lelaki.

Sejumlah 99% pesakit scoliosis tidak berasa sakit dan tidak mempunyai sebarang simptom.  Pesakit scoliosis hanya menyedari bahawa mereka menghidap scoliosis sekiranya mereka membuat pemeriksaan kesihatan atau disedari oleh orang sekeliling (kebiasaannya ibu bapa atau saudara mara pesakit) yang nampak perubahan pada postur badan mereka.  Untuk mengenalpasti sama ada seseorang kanak-kanak itu menghidap scoliosis atau tidak, ibu bapa hendaklah sentiasa memerhati keadaan fizikal anak terutama di bahagian belakang badan dan kedudukan bahu.  Sekiranya didapati bahu tidak sama ketinggian, itu kemungkinan anak mereka menghidap scoliosis.

PUNCA PENYAKIT SCOLIOSIS


Menurut Perunding Bedah Ortopedik Pusat Perubatan Subang Jaya, Dr Siow Yew Siong, sehingga kini, punca sebenar scoliosis masih belum diketahui.  Terdapat beberapa teori yang mungkin menjadi punca kepada penyakit tersebut.  Antaranya ialah faktor genetik, masalah kolagen, hormon yang tidak stabil dan sebagainya.  Membawa bebanan berat seperti beg sekolah tidak menjadi punca kepada penyakit scoliosis.  Hal ini kerana penyakit scoliosis adakalanya dikesan sejak dalam kandungan lagi.  

KESAN KE ATAS INDIVIDU YANG MENGHIDAP SCOLIOSIS


Penyakit scoliosis tidak boleh dibiarkan begitu sahaja walaupun pesakit tidak berasa sakit.  Sekiranya tidak dirawat, lama-kelamaan ia akan mengakibatkan kesakitan dan berkemungkinan pesakit boleh hilang keupayaan untuk bergerak.  Tulang belakang juga berkemungkinan membengkok dengan lebih teruk dan menghimpit organ penting seperti paru-paru dan jantung sehingga boleh menyebabkan sakit sendi dan sesak nafas.

Kebanyakan pesakit scoliosis turut menderita dari segi mental dengan berasa rendah diri, murung, sedih dan kecewa atas faktor ketidaknormalan bentuk tubuh badan.

KAEDAH RAWATAN PENYAKIT SCOLIOSIS


Kebiasaannya, pesakit scoliosis dengan kebengkokan bermagnitud 20 - 40 darjah akan dirawat menggunakan orthosis atau bracing bergantung kepada umur dan tahap kematangan tulang pesakit.  Bagi pesakit yang mempunyai scoliosis melebihi 40 darjah (bagi remaja) dan 50 darjah (bagi dewasa) perlu menjalani pembedahan.  Melalui pembedahan, kebengkokan tulang akan cuba dibetulkan sehingga hampir menyamai tulang belakang yang normal.

Kaedah rawatan menggunakan bracing

RAWATAN ALTERNATIF PENYAKIT SCOLIOSIS


Rawatan alternatif yang boleh anda cuba adalah dengan mengamalkan set vitamin berikut :

1. Vivix


  • Memelihara dan menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan kesihatan jantung
  • Menggalakkan penghasilan tenaga dan memberi kecergasan kepada badan
  • Membaiki fungsi dalaman badan dan menggalakkan sistem badan bekerja dengan efisien
  • Perbaiki sel hingga peringkat DNA dan mengelakksan kerosakan sel

2. Shaklee Collagen Powder


  • Menguatkan sambungan ligamen dan otot sendi
  • Menggantikan kolagen yang hilang akibat peningkatan usia
  • Melancarkan dan memelihara fleksibiliti pergerakan
  • Mengurangkan rasa sengal, lenguh dan ketegangan
  • Memelihara kesihatan saraf

3. Ostematrix - kalsium lengkap dengan megnesium, vitamin D, vitamin K, zink, kuprum, mangan


  • Pelihara tulang, sistem saraf, otot, ligamen dan sendi
  • Mengurangkan rasa sengal, sakit, lenguh dan kebas
  • Meredakan ketegangan saraf dan stress
  • Mengawal tekanan darah tinggi dan memelihara jantung
  • Menggalakkan tidur yang nyenyak
  • Melancarkan pergerakan usus

Sekiranya ahli keluarga atau rakan anda menghidapi penyakit scoliocis, nasihatkan mereka supaya segera buat pemeriksaan di hospital untuk mendapatkan rawatan lanjut.  Lebih awal ia dikesan, maka, kebarangkalian untuk dibedah adalah lebih tipis dan cuba amalkan rawatan alternatif yang saya kongsikan ini.  

Hendak dapatkan set di atas, boleh klik  >> SET SCOLIOSIS 

Hendak beli menggunakan kad debit atau kredit dan penghantaran terus ke pintu rumah anda, boleh klik di bawah

Love,

Fina Nawawi


17 July 2018

AGENT VIVIX SHAKLEE READY STOCK PRESINT 15, PUTRAJAYA

Anda tinggal di Presint 15, Putrajaya dan kawasan sekitar dan memerlukan Vivix dengan segera, sayalah yang anda cari.  Saya mempunyai Vivix ready stock dan anda boleh hubungi saya, Fina Nawawi iaitu pengedar shaklee yang aktif dan berpengalaman di Putrajaya.  

VIVIX DENGAN HARGA MURAH


Selain itu, saya akan menawarkan Vivix dengan harga yang terbaik untuk anda.  Anda tidak percaya ? Nah, ini saya kongsikan rahsia beli Vivix dengan harga murah bersekali dengan keahlian Shaklee secara percuma.

KOS PENGHANTARAN PERCUMA


Ada lagi yang saya nak tawarkan untuk anda jika ingin dapatkan Vivix ready stock daripada saya.  Kos penghantaran adalah PERCUMA tau ! Percuma di Presint 15, 16, 17, 18, 20, 2, 3, 4, 5, 8, 9 atau pendek kata seluruh Putrajaya.  Anda yang tinggal di Cyberjaya dan Desa Pinggiran Putra, jangan kecewa.  Kos penghantaran untuk anda juga percuma.
.
.
Jadi, apa lagi, boleh hubungi saya melalui perincian di gambar saya. 
  
Shaklee Indipendent Distributor
Fina Nawawi 
1169885

16 July 2018

CARA ATASI MASALAH KEGAGALAN BUAH PINGGANG


Secara amnya, lebih kurang 30-40% pesakit diabetes akan mengalami masalah kegagalan buah pinggang. Ia merupakan salah satu kesan jangka panjang pesakit diabetes Kebiasaannya ia mengambil masa selama 10 hingga 20 tahun daripada awal penyakit diabetes itu dikesan.  Tetapi, jangka masa untuk buah pinggang gagal berfungsi boleh dikatakan akan menjadi singkat sekiranya pesakit lambat membuat pengesahan mengenai penyakit diabetes yang dihidapi.  Oleh itu, adalah penting untuk anda melakukan pemeriksaan secara kerap untuk mengesan penyakit diabetes seawal yang boleh dan ambil langkah-langkah pencegahan penyakit diabetes yang sewajarnya.


DIALISIS SEBAGAI 'UBAT' PESAKIT BUAH PINGGANG


Dialisis adalah suatu proses yang dilakukan dengan menggunakan mesin dialisis bagi menjalankan fungsi seperti ginjal manusia yang sihat.  Dialisis diperlukan apabila ginjal kita tidak dapat lagi berfungsi dengan baik dan tahap kerosakan ginjal telah mencapai 85-90%.  Proses dialisis biasa dilakukan untuk membuang sisa-sisa metabolisma dan lebihan cecair agar tidak berkumpul di dalam tubuh serta menjaga tubuh badan supaya sentiasa berada dalam keadaan yang seimbang.  Namun, kos untuk menjalankan dialisis secara kerap sangat membebankan dan ada pesakit yang tidak mampu menanggung kos tersebut.

ATASI MASALAH KEGAGALAN BUAH PINGGANG DENGAN VIVIX



Vivix membantu pesakit buah pinggang melalui 7 cara iaitu :
  1. Vivix mengandungi sumber antioksidan yang mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nepron buah pinggang.  Ia mengelakkan berlakunya kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
  2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang.
  3. Mengurangkan pengumpalan platlet pada buah pinggang
  4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang
  5. Mengurangkan proses lipid peroksida.
  6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang
  7. Memberikan tenaga pada sel sekaligus pesakit buah pinggang akan merasa bertenaga
Vivix mengandungi resveratrol. Resveratrol adalah sejenis antioksidan – polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang. Kulit anggur merah mengandungi konsentrasi resveratrol yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai ‘sistem imunisasi’ untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kajian mengenai resveratrol telah diterbitkan dalam lebih 2000 jurnal dan kajian penerbitan antaranya oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan National Cancer Institute of Science, termasuk beberapa kajian di antaranya:

  • Merencatkan gen kanser
  • Keupayaan menterbalikkan kesilapan DNA
  • Keupayaan sebagai anti kanser
Dalam satu kajian yang dilaporkan menyatakan resveratrol adalah “promising” terapi untuk pesakit buah pinggang.

TESTIMONI VIVIX UNTUK PESAKIT BUAH PINGGANG



Ikuti kisah seorang anak yang risau ayahnya kena Dialisis.


Kita ni, kalau ayah terlantar tak bermaya je susah hati kan? Orang lelaki ni nak cakap dia sakit susah, tapi bila doktor dah suruh dialisis, berpeluh rasa. Si anak usaha mencari Vivix dan cuba beri ayahnya. Syukur ayahnya lebih bertenaga dan katanya sudah boleh jalan-jalan di luar. Kalau tak duduk rumah je pun tak larat. Dah mula berselera makan dan muka nampak berseri.

Sekiranya anda ingin mendapatkan vivix, klik >> ATASI KEGAGALAN BUAH PINGGANG DENGAN VIVIX

Sekiranya anda hendak menggunakan credit card atau debit card, boleh klik pada gambar di bawah.



Love,

Fina Nawawi

15 July 2018

MENYIMPAN HASRAT UNTUK JADI USAHAWAN ONLINE. INI PELUANG TERBAIK

Saya tahu ramai yang masih menyimpan hasrat nak jadi usahawan online.

Ada yang nak tambah pendapatan, bantu suami, bantu ibu bapa, nak berdikari, nak selesaikan hutang, nak buat simpanan dan paling penting, capai impian.

Saya nak offer pada anda peluang terbaik ini.

Mulakan bisnes dengan MODAL RM65.00 SAHAJA

Anda akan dapat nikmati:

✅ Layak terus menjual dengan keuntungan 25% (belum masuk bonus)

✅ Bimbingan tentang produk & copywriting serta marketing yg up to date.

✅ Support group yang membantu anda berjaya

✅ Kursus bisnes & pemasaran online percuma dari otai bisnes yg dah berjaya.

Klik 》SAYA NAK MULAKAN BISNES ONLINE

Love,
Fina Nawawi

14 July 2018

SUAMI PEROKOK TEGAR. INI IKHTIAR NAK BUAT SUAMI BERHENTI MEROKOK


Vivix merupakan salah satu ikhtiar bagi perokok tegar untuk berhenti merokok.
Tapi bagaimana Vivix dapat membantu perokok tegar berhenti merokok ? Ini caranya.

1~ Vivix membantu mendetoxkan nikotin dari dalam darah, organ, otak dan sebagainya. Bila nikotin dah tiada, rasa ketagih badan terhadap nikotin pun hilang.
.
2~ Orang merokok merasakan satu ‘feeling’ bila dia hisap rokok. Sebab itulah apabila dia berhenti menghisap rokok, otak dia rasa lain macam je dan terus memanggil-manggil untuk dia hisap rokok balik bagi mendapatkan semula ‘feeling’ itu. Vivix boleh memberikan ‘feeling’ tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tidak rasa terpanggil hendak merokok.
.
3~ Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdrawal ni teruk juga, sebab tu ramai orang yang berhenti merokok secara tiba-tiba, dia kena macam-macam penyakit. Senang cakap, badan ‘terkejut’ dengan keadaan yang dia tak biasa (takde sumber nikotin). Insya-Allah dengan Vivix boleh redakan kejutan tu.

Beli vivix dengan klik 》VIVIX UNTUK PEROKOK TEGAR

Love,
Fina Nawawi

13 July 2018

TIPS BERBISNES SECARA PART-TIME SAMBIL KERJA

Saya percaya ramai yang hendak berbisnes, tetapi bimbang akan mengganggu kerja hakiki.  Jangan bimbang, ada tips yang boleh diamalkan untuk berbisnes secara part time tanpa mengganggu kerja hakiki anda.  Yang penting, gaji dapat, untung bisnes pun dapat.


1. Pilih bisnes yang mudah diurus dan modal yang rendah


Sangat disarankan kepada mereka yang baru hendak berjinak-jinak dengan bisnes supaya pilih bisnes yang mudah diurus.  Iyalah, sudahlah tidak biasa hendak berbisnes, lepas tu berbisnes sambil bekerja pula.  Besar tanggungjawabnya tu.  Jadi, mulakan dengan bisnes yang mudah diurus dan lebih baik lagi pilih bisnes yang menggunakan modal yang rendah bagi meminimakan risiko kerugian.

2. Manfaatkan tempoh 24 jam


Setiap orang mempunyai masa selama 24 jam untuk berusaha atau untuk duduk goyang kaki.  Pilihan di tangan masing-masing.  Anda yang mana ? Sekiranya anda hendak berbisnes sambil kerja, manfaatkan setiap waktu anda supaya tidak terbazir begitu sahaja.  Gunakan waktu rehat untuk promosikan produk anda atau membalas mesej-mesej pelanggan.  Gunakan waktu tidur untuk sediakan posting-posting di blog, page FB atau Instagram.  Sebaik-baiknya jangan ganggu waktu kerja hakiki anda bagi menjaga keberkatan gaji yang diterima.

3.  Jadualkan posting-posting anda


Khusus untuk yang berbisnes secara online, jadualkan posting-posting yang telah anda sediakan sama ada di blog, page FB, Instagram atau media sosial yang lain.  Lakukan perkara ini tanpa henti, tanpa jemu dan tanpa lelah.  Ini adalah salah satu enggagement utama anda bersama pelanggan dan prospek anda.

SHAKLEE BISNES YANG SESUAI UNTUK DIBUAT SECARA PART-TIME SAMBIL KERJA


Saya pilih Shaklee sebagai bisnes part-time saya sambil menjalankan kerja-kerja hakiki saya sebagai penjawat awam.  Shaklee menepati tips-tips di atas.


1. Shaklee melibatkan modal yang rendah.  


Dengan hanya RM65 sekali seumur hidup untuk pendaftaran, anda sudah boleh memulakan bisnes anda.  Risiko kerugian sangat minima atau boleh dikatakan 0% sekiranya berusaha dengan bersungguh-sungguh.  Yang pasti, anda bakal mendapat keuntungan yang lumayan.

2. Shaklee bisnes yang mudah


Saya secara peribadi merasakan bisnes Shaklee bisnes yang mudah.  Saya percaya anda akan bersetuju dengan saya.  Dengan Shaklee, anda tidak perlu memikirkan tentang kualiti, packaging, kajian keberkesanan dan perkara-perkara rumit yang lain.  Semuanya telah tersedia dibuat oleh Shaklee.  Anda hanya promosikan sahaja produk-produk Shaklee yang sudah sememangnya terkenal.  Selain itu, Shaklee juga mempunyai laman web yang mesra pengguna bagi memudahkan anda untuk membuat tempahan dan bayaran secara online, menyemak status tempahan, mengira bonus dan bermacam-macam lagi.  Anda jimat banyak masa dan saya pasti anda akan dapat manfaatkan tempoh 24 jam dengan baik sekali. Mudah ke atau sangat mudah ?


3. Tidak perlu simpan stok


Bisnes Shaklee tidak perlu simpan stok.  Anda hanya ambil dan buat tempahan.  Pihak Shaklee sendiri yang akan uruskan tempahan dan produk terus dihantar kepada pelanggan anda.  Mudahkan.  Jadi anda tidak perlu mengeluarkan modal atau mendahulukan duit anda untuk buat simpanan stok.

BERMINAT UNTUK BUAT BISNES SHAKLEE SAMBIL KERJA



Sekiranya anda berminat untuk bisnes Shaklee, klik BISNES SHAKLEE PART TIME.  Saya akan bantu anda sehingga berjaya.  Yang penting anda manfaatkan peluang bisnes dengan modal rendah ini.

Love,

Fina Nawawi, http://shakleebyfina.wasap.my


12 July 2018

ANDA BARU KAHWIN. INI TIPS CEPAT HAMIL PALING MUDAH YANG BOLEH ANDA AMALKAN.

Anda baru berkahwin dan merancang untuk hamil dengan segera ?  Saya ada tips paling mudah yang boleh anda amalkan supaya anda cepat hamil.

KETAHUI BILA WAKTU SUBUR ANDA

Ini adalah tips utama dan perkara paling asas untuk anda hamil dengan cepat.  Buat kiraan dan catatan di kalender waktu subur anda supaya anda tahu bila waktu yang sesuai untuk melakukan hubungan seks bersama pasangan.  Cara lain, anda boleh dapatkan ovulation kit di farmasi untuk bantu anda mengetahui waktu subur anda.  Seterusnya, amalkan tips-tips lain di bawah.

KERAPKAN MELAKUKAN HUBUNGAN SEKS BERSAMA SUAMI PADA WAKTU SUBUR

Setelah mengetahui waktu subur anda, tingkatkan kekerapan bersama suami supaya peratus untuk hamil lebih tinggi.  Ingat, tingkatkan kekerapan bersama suami sewaktu subur, bukan pada waktu tidak subur.  Sekiranya anda kerap melakukan hubungan seks bersama suami sewaktu tidak subur, usaha anda untuk cepat hamil adalah sangat tipis atau mungkin sia-sia.  Anda juga perlu tahu bahawa telur yang matang hanya hidup 24 jam sahaja manakala sperma boleh hidup dalam badan anda antara 48 -72 jam.  Jadi, sebaik-baiknya lakukan hubungan seks sebelum ovulasi terjadi kerana ia jauh lebih berkesan berbanding selepas ovulasi.

POSISI SUAMI DI ATAS SEMASA MELAKUKAN HUBUNGAN SEKS


Walaupun tips ini agak sensitif, tetapi ia antara tips penting yang boleh meningkatkan peratus untuk anda cepat hamil.  Posisi suami di atas dan ada berbaring merupakan posisi yang lebih baik untuk terjadinya kehamilan berbanding anda duduk / berdiri / suami berada di bawah.  Lebih bagus sekiranya diletakkan sebiji bantal yang tidak terlalu tinggi di pinggul anda.  Posisi ini akan membantu sperma untuk berenang ke arah rahim dan bersenyawa dengan telur.  

BERTENANG DAN KEKALKAN POSISI BARING SELEPAS MELAKUKAN HUBUNGAN SEKS


Setelah ejakulasi berlaku, anda digalakkan untuk berada dalam keadaan tenang dan kekalkan posisi baring bagi memberi masa kepada sperma untuk berenang ke arah servik rahim anda.  Walaupun tiada kajian dan bukti kukuh yang menyatakan tips ini boleh buat anda cepat hamil, tetapi tidak salah mencuba kan ?  Juga ingin diingatkan jangan cuci vagina anda dengan pembersih wanita selepas melakukan hubungan seks kerna ia bersifat toksid terhadap sperma.

ELAKKAN STRESS DAN NIKMATI HUBUNGAN SEKS BERSAMA SUAMI SEPUASNYA

Sebaik-baiknya ada berada dalam keadaan yang tidak stress sewaktu hendak bersama suami kerana keadaan yang stress boleh menurunkan peratusan untuk hamil.  Enjoy your moment bersama suami sewaktu bersama.  Tinggalkan segala kerunsingan atau masalah dan nikmati masa-masa sewaktu bersama.

JAGA KESIHATAN


Setiap orang wajib menjaga kesihatan, apatah lagi yang sedang berusaha untuk hamil.  Pastikan badan anda mempunyai nutrisi yang mencukupi kerana ia akan meningkatkan peluang untuk cepat hamil.  Bagi menjaga kesihatan secara menyeluruh sebelum hamil, saya sarankan anda mengamalkan Vivix kerana ada rahsia berjaya hamil dengan Vivix.  Dapatkan Vivix daripada Pengedar Shaklee yang berpengalaman supaya dapat berikan konsultasi terbaik atau klik saja link ini >> MUDAH HAMIL.

LETAKKAN SETINGGI-TINGGI HARAPAN KEPADA ALLAH MELALUI DOA

Ini tips yang sering diabaikan.  Utamakan tips ini supaya anda cepat hamil, sihat dan bahagia.  Yakin bahawa rezeki itu dari Allah dan Dia sebaik-baik perancang.

Selamat mencuba semua !

Love,

Fina Nawawi

Copyright FINA NAWAWI