AFB Feeds

16 July 2018

CARA ATASI MASALAH KEGAGALAN BUAH PINGGANG


Secara amnya, lebih kurang 30-40% pesakit diabetes akan mengalami masalah kegagalan buah pinggang. Ia merupakan salah satu kesan jangka panjang pesakit diabetes Kebiasaannya ia mengambil masa selama 10 hingga 20 tahun daripada awal penyakit diabetes itu dikesan.  Tetapi, jangka masa untuk buah pinggang gagal berfungsi boleh dikatakan akan menjadi singkat sekiranya pesakit lambat membuat pengesahan mengenai penyakit diabetes yang dihidapi.  Oleh itu, adalah penting untuk anda melakukan pemeriksaan secara kerap untuk mengesan penyakit diabetes seawal yang boleh dan ambil langkah-langkah pencegahan penyakit diabetes yang sewajarnya.


DIALISIS SEBAGAI 'UBAT' PESAKIT BUAH PINGGANG


Dialisis adalah suatu proses yang dilakukan dengan menggunakan mesin dialisis bagi menjalankan fungsi seperti ginjal manusia yang sihat.  Dialisis diperlukan apabila ginjal kita tidak dapat lagi berfungsi dengan baik dan tahap kerosakan ginjal telah mencapai 85-90%.  Proses dialisis biasa dilakukan untuk membuang sisa-sisa metabolisma dan lebihan cecair agar tidak berkumpul di dalam tubuh serta menjaga tubuh badan supaya sentiasa berada dalam keadaan yang seimbang.  Namun, kos untuk menjalankan dialisis secara kerap sangat membebankan dan ada pesakit yang tidak mampu menanggung kos tersebut.

ATASI MASALAH KEGAGALAN BUAH PINGGANG DENGAN VIVIX



Vivix membantu pesakit buah pinggang melalui 7 cara iaitu :
  1. Vivix mengandungi sumber antioksidan yang mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nepron buah pinggang.  Ia mengelakkan berlakunya kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
  2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang.
  3. Mengurangkan pengumpalan platlet pada buah pinggang
  4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang
  5. Mengurangkan proses lipid peroksida.
  6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang
  7. Memberikan tenaga pada sel sekaligus pesakit buah pinggang akan merasa bertenaga
Vivix mengandungi resveratrol. Resveratrol adalah sejenis antioksidan – polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang. Kulit anggur merah mengandungi konsentrasi resveratrol yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai ‘sistem imunisasi’ untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kajian mengenai resveratrol telah diterbitkan dalam lebih 2000 jurnal dan kajian penerbitan antaranya oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan National Cancer Institute of Science, termasuk beberapa kajian di antaranya:

  • Merencatkan gen kanser
  • Keupayaan menterbalikkan kesilapan DNA
  • Keupayaan sebagai anti kanser
Dalam satu kajian yang dilaporkan menyatakan resveratrol adalah “promising” terapi untuk pesakit buah pinggang.

TESTIMONI VIVIX UNTUK PESAKIT BUAH PINGGANG



Ikuti kisah seorang anak yang risau ayahnya kena Dialisis.


Kita ni, kalau ayah terlantar tak bermaya je susah hati kan? Orang lelaki ni nak cakap dia sakit susah, tapi bila doktor dah suruh dialisis, berpeluh rasa. Si anak usaha mencari Vivix dan cuba beri ayahnya. Syukur ayahnya lebih bertenaga dan katanya sudah boleh jalan-jalan di luar. Kalau tak duduk rumah je pun tak larat. Dah mula berselera makan dan muka nampak berseri.

Sekiranya anda ingin mendapatkan vivix, klik >> ATASI KEGAGALAN BUAH PINGGANG DENGAN VIVIX

Sekiranya anda hendak menggunakan credit card atau debit card, boleh klik pada gambar di bawah.



Love,

Fina Nawawi

No comments:

Post a Comment

Copyright FINA NAWAWI