AFB Feeds

06 July 2018

CARA PALING MUDAH ATASI ECZEMA

Saya sendiri mempunyai eczema dan saya telah jumpa cara paling mudah untuk mengatasinya selain menggunakan ubat-ubatan yang mempunyai steroid.  Eczema yang saya hadapi bukanlah eczema yang serius, tetapi, sekali ia menyerang, sangatlah mengganggu emosi dek menahan sakit.  Hanya orang yang pernah mengalaminya saja yang tahu betapa sengsaranya bila terkena eczema.


CIRI-CIRI ECZEMA


Eczema yang saya hadapi hanya di bahagian jari kelinking sahaja.  Asalnya tidak nampak langsung ciri-ciri akan menjadi eczema kerana ia terjadi sikit demi sikit seolah-olah gatal digigit nyamuk.  Bila digaru, sangatlah sedap.  Namun, semakin kerap digaru, timbul pula biji-biji air dan terasa bertambah gatal.  Saya terus menggaru sehingga biji-biji air pecah.  Ingatkan selepas biji-biji air pecah, sihatlah.  Rupa-rupanya tidak.  Biji-biji air yang pecah menjadi luka dan sangatlah sakit.  Selepas itu, berjangkit pula ke jari manis.  Melalui pembacaan saya, luka disebabkan eczema adalah bahaya kerana luka tersebut boleh terdedah kepada jangkitan sama ada jangkitan bakteria atau kulat.  Mungkin sebab itu akan terasa sangat sakit walaupun pergerakan jari sangat minima, apabila terkena air, apatah lagi....terasa seperti disiat-siat sahaja jari itu.

Kulit pesakit eczema ni nampak lebih tua daripada kulit yang normal.  Dia nampak kasar, kering dan berkedut-kedut.  Ada yang pernah tegur, muka muda, tapi tangan macam nenek. Menangis ! 

Jari kiri dan jari kanan (dijangkiti eczema) saya yang nampak ketara perbezaannya.  
Boleh jadi orang anggap jari di sebelah kanan jari orang tua.

Eczema bukan kena sehari dua terus baik ya.  Mungkin berminggu-minggu atau mungkin juga berbulan-bulan.  Ada juga yang kena seminggu, lepas itu sihat dan kemudiannya terkena semula.  

Tetapi sekarang saya sudah bebas eczema.  Nak tahu rahsia saya ?

VIVIX, CARA PALING MUDAH ATASI ECZEMA


Untuk mengatasi penyakit eczema, jangan difokus kepada merawat kulit saja kerana puncanya bukan sahaja pada kulit.  Terdapat pelbagai faktor yang menyebabkan eczema dan yang paling utama adalah radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel kita.

Eczema memerlukan anti-oksidan yang tinggi untuk melawan radikal bebas yang boleh merosakkan sel.

Mulakan dengan rawatan yang mudah.  Perkara utama untuk elakkan radikal bebas adalah dengan menguatkan imun dan elakkan keradangan.  

Macam mana pula nak kuatkan imun dan elakkan keradangan ni ? Saya minum Vivix. Ini rahsia dan senjata utama saya melawan eczema.  Saya nasihatkan, kalau boleh elakkanlah ubat-ubat yang mengandungi steroid. Steroid sebenarnya bersifat sementara sahaja.  Selepas hilang kesan steroid, kesan alahan pada kulit akan menjadi lebih teruk dari yang sebelumnya.

CARA VIVIX MENGATASI ECZEMA 


Kandungan utama Vivix memainkan peranan penting untuk mengatasi eczema.  


Elderberry meningkatkan sistem imunisasi badan dan bertindak sebagai anti-radang yang menghilangkan rasa gatalAnggur Muscadine mempunyai sumber ellagic acid yang penting untuk mengembalikan sel supaya dapat 
berfungsi secara normal.


Ciri-ciri anti-penuaan bagus untuk pesakit eczema kerana pesakit eczema mempunyai ciri-ciri kulit yang nampak lebih tua berbanding kulit normal.

Mengandungi anti-oksidan yang tinggi untuk menghalang radikal bebas yang berbahaya

Perasan sesuatu tak ? Tiga daripada empat bahan utama dalam vivix ni berwarna ungu gelap ? Sebab apa agaknya ?

Sebab buah atau sayur bewarna gelap berupaya untuk melawan radikal bebas dan kaya dengan anti-oksidan.

Bila tidak kena infection, tidak gatal, tidak garu, eczema pun dapat dikawal dengan Vivix.

Mudah :))

Dapatkan vivix dengan harga murah untuk mengatasi eczema anda.  Hubungi saya.

No comments:

Post a Comment

Copyright FINA NAWAWI