AFB Feeds

08 July 2018

10 FAKTA ASAS TENTANG VIVIX

Terdapat 10 fakta asas tentang Vivix yang perlu anda ketahui dan fahami sebelum anda mengamalkan Vivix.


 1. Apa itu Vivix 
 2. Empat bahan utama Vivix
 3. Bagaimana Vivix Shaklee bertindak?
 4. Apakah Resveratrol yang terkandung dalam Vivix ?
 5. Kebaikan Vivix Shaklee
 6. Vivix Shaklee untuk siapa
 7. Cara makan Vivix
 8. Cara simpan Vivix
 9. Harga Vivix
 10. Testimoni Vivix

Fakta 1 : Apa itu Vivix


Vivix Shaklee adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia mengandungi campuran unik botani daripada Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry  dan Polygonum Cuspidatum yang membuatkan Vivix ini berkesan untuk kesihatan menyeluruh.

Fakta 2 : Empat bahan utama Vivix


Vivix mengandungi empat bahan utama seperti rajah di bawah.  Bahan-bahan yang digunakan merupakan bahan yang berkualiti dan kaedah penghasilannya memakan masa beberapa tahun serta dilengkapi dengan kajian.  Bahan-bahan tersebut tidak mudah dijumpai di pasaraya-pasaraya dan tidak juga semudah blend semua bahan dan terhasillah Vivix.  Tidak !


Setiap bahan yang digunakan mempunyai khasiat dan fungsi tertentu yang menjadikan Vivix sebagai suplemen terbaik untuk kesihatan menyeluruh.  Boleh rujuk khasiat empat bahan utama Vivix untuk ketahui rahsianya.

Fakta 3 : Bagaimana Vivix bertindak ?


1. Memperbaiki DNA 

Sel tubuh kita silih berganti dan bertukar baru pada setiap masa dan setiap hari.  Ia merupakan proses normal.  Namun begitu, sel tubuh kita terdedah kepada serangan radikal bebas yang boleh merosakkan DNA.  

Jadi, Vivix berfungsi untuk mempertahan dan memulihkan DNA sel tubuh kita dengan memperlahankan proses tersebut.

2. Memperbaiki tenaga 

Dalam tubuh kita, terdapat penjana tenaga yang dikenali sebagai Mitokondria.  Sekiranya peranan dan fungsi Mitokondria semakin menurun, sel tenaga juga akan menurun.  Keadaan ini akan menyebabkan sel-sel menjadi tidak bertenaga untuk melawan penyakit dan menjalankan fungsi-fungsi lain.

Jadi, Vivix berfungsi untuk menggalakkan pembentukan Mitokondria bagi meningkatkan sel tenaga dalam badan.  Kesannya, fungsi otak, sistem kardiovaskular, imun dan sendi dapat berfungsi dengan lebih efisien.

3. Melambatkan pembentukan protien AGE 

Protien AGE (Advance Glycation End Products) adalah bendasing yang terhasil akibat daripada lebihan GULA dan protien dalam badan.  Protien AGE yang berlebihan akan menyebabkan kerosakan sel dan mampu mempengaruhi keutuhan dan jangka hayat sel.

Jadi, Vivix akan bertindak dengan melambatkan pembentukan protien AGE ini.

4. Kawalan genetik 

Proses penuaan membawa kepada kemerosotan umur pada tahap selular. Ujian klinikal membuktikan bahawa ramuan Vivix boleh mengaktifkan satu kawalan genetik utama yang akan membantu memperlahankan penuaan pada tahap sel. 


Fakta 4 : Apakah Resveratrol yang terkandung dalam Vivix ?


Resveratrol adalah sejenis anti oksida. Ia banyak terdapat di dalam tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang. Kandungan Resveratrol yang paling tinggi adalah pada kulit anggur merah. Vivix mengandungi 10 kali ganda kandungan Resveratrol dan setiap satu sudu kecil Vivix menyediakan 100mg Resveratrol.  

Resveratrol ini bertindak sebagai sistem imunisasi atau perisai untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria. Kebaikan resveratrol di dalam Vivix Shaklee ini bersamaan 3000 gelas arak merah. Tetapi Vivix Shaklee 10x lebih bertenaga daripada resveratrol dan ia TIDAK mengandungi alkohol.

Fakta 5 : Kebaikan Vivix


 • Menggalakkan ransangan penuaan yang sihat.
 • Membantu menghalang kanser.
 • Mengurangkan risiko penyakit jantung.
 • Mengurangkan komplikasi penyakit diabetis.
 • Menyokong kesihatan sendi.
 • Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer.
 • Membantu mengatasi masalah berat badan.
 • Meningkatkan sistem imunasi badan.
 • Meningkatkan kesihatan mata.

Ringkasnya Vivix ini sangat baik untuk menggalakan dan meningkatkan kesihatan secara keseluruhan .

Fakta 6 : Vivix untuk siapa 


Vivix sesuai dimakan oleh sesiapa sahaja yang berumur 18 tahun yang mengutamakan kesihatan.  Vivix terbukti telah membantu ramai orang untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik.

Fakta 7 : Cara makan Vivix


Vivix hanya dimakan dengan satu sudu kecil sehari. Untuk mendapat kesan terbaik dan cara makan Vivix yang betul, anda boleh rujuk dengan pengedar Shaklee berpengalaman. 

Fakta 8 : Cara simpan Vivix 


Vivix Shaklee perlu disimpan dalam peti ais untuk menjaga kualiti, khasiat dan kesegaran Vivix Shaklee. Tambahan pula, Vivix tidak mengandungi bahan pengawet.
  

Fakta 9 : Berapa harga Vivix ? 


Harga Vivix adalah sangat berbaloi berbanding hasil yang akan dirasai.  Harga pasaran sebotol Vivix ialah RM475.  Namun begitu, ada rahsia bagaimana untuk mendapatkan harga yang lebih murah.

Fakta 10 : Testimoni Vivix
Sekiranya terdapat lagi info yang anda perlukan berkaitan Vivix, terus sahaja hubungi saya.

Love,

Fina Nawawi, http://shakleebyfina.wasap.my

No comments:

Post a Comment

Copyright FINA NAWAWI