AFB Feeds

22 August 2018

LUKA PESAKIT DIABETES SEMAKIN KERING DAN TIDAK BERNANAH LAGI

Pesakit diabetes sangat sinonim dengan luka yang sukar untuk sembuh.  Disebabkan ia sukar untuk sembuh, luka tersebut berisiko tinggi untuk terkena jangkitan kuman yang serius dan proses penyembuhan menjadi sangat perlahan.  Akhirnya, bagi mengelakkan jangkitan kuman merebak ke kawasan lain, kebiasaannya kaki pesakit diabetes terpaksa dipotong. 

Kesan buruk akibat diabetes bukan sahaja luka yang sukar sembuh dan potong kaki saja.  Banyak lagi kesan-kesan buruk yang juga memudaratkan. Boleh baca 5 KESAN BURUK DIABETES.

Jadi, bagi mengelakkan sehingga kaki terpaksa dipotong, sangat penting untuk ketahui cara mengawal paras gula dalam darah supaya penyakit diabetes dapat dikawal.  Vivix mempunyai fungsi untuk mengawal bacaan gula dalam darah.  Baca perinciannya di post ini > CARA KAWAL GULA DALAM DARAH BAGI PESAKIT DIABETES.

TESTIMONI PESAKIT DIABETES YANG MENGAMALKAN VIVIX


BAPA MERTUA SUDAH TAK PERLU INSULIN


Kisahnya, bapa mertua ni ada penyakit kencing manis. Tahap gula yg tinggi. Tapi tak pernah nak berpantang makan dan sebagainya. Nak dijadikan cerita, satu haritu dia buat kerja-kerja dekat luar rumah. Kaki terpijak paku berkarat. Kaki jadi luka dan tak baik2. Bernanah dan berdarah berterusan keluar. Jadi nak solat pun susah. Kesian dgn.keadaan kaki dia yg tak baik-baik tu...dan takut kena potong.

Akhirnya akak perkenalkan Vivix pada abah. Mula2 memang susah nak ambik. Rasa macam tak percaya. Semasa ada promo Vivix,dia beli dan join member. Bila 1-2 botol minum, dia rasa badan ada panas-panas dan gatal-gatal tapi tetap teruskan.

Bila dah ambik sehingga 5 botol, doktor sahkan abah dah tak perlu insulin. Kaki pun bertambah baik dan luka semakin kering dan tak bernanah lg. Bila abah teruskan pengambilan Vivix botol yang ke 6, keadaan dia semakin baik dan dah boleh solat dan berjalan seperti sediakala.

Dengan pengambilan 2 kali.sehari abah dah boleh berjalan dengan baik.
Alhamdulillah.

PEMBELIAN VIVIX DENGAN HARGA JIMAT


Pembelian Vivix dengan harga jimat, boleh klik VIVIX UNTUK DIABETES

Pembelian Vivix dengan menggunakan kad debit atau kredit, klik rajah di bawah.


Your Shaklee Leader,

Fina Nawawi,012-538 9844

No comments:

Post a Comment

Copyright FINA NAWAWI