AFB Feeds

14 October 2018

JURUTERA BERHENTI KERJA DEMI ANAK. APA YANG DIA BUAT UNTUK MENJANA PENDAPATAN SANGAT MENGUJAKAN IBU-IBU LAIN

Untuk membuat keputusan berhenti kerja, tidak mudah.  Namun, demi anak, keputusan itu terpaksa juga dilaksanakan dengan penuh yakin.  Itulah tindakan berani seorang jurutera.

Hampir tujuh hingga lapan tahun Puan Hamidah bekerja sebagai seorang jurutera di sebuah kilang pembuatan dengan gaji yang boleh dikatakan lebih daripada cukup.  Beliau selesa dengan apa yang diperolehi, hendak itu, hendak ini, semuanya semudah petik jari untuk dimiliki.

Walaupun begitu, tiada siapa yang boleh menjangka masa depan.

Disebabkan anak, dia terpaksa pilih untuk berhenti kerja.  Dia memerlukan time freedom demi anak walaupun belum ada jaminan wang bulanan.

Pernah dia keluarkan modal sebanyak RM3,000 untuk menjalankan bisnes tudung.  Kerana tiada mentor, akhirnya semua tudung dipakai di kepala sendiri.  Setelah itu, dia nekad usahakan bisnes Shaklee sehabis baik. 

Katanya, bisnes Shaklee bisnes yang muda ! Dengan bermodalkan RM65 sahaja, sudah boleh memulakan perniagaan dan tidak perlu simpan 'stok di bawah katil'.

Dan, iya..dia berjaya.
Punya time freedom untuk anaknya dan masih mempunyai wang bulanan sebagaimana masa kerja dahulu.


Kini, situ, di depan dia berdiri ceritakan kisah insipirasinya sebagai teladan kepada yang lain.

Katanya lagi, jika masih ragu-ragu dan tertanya-tanya, boleh ke mulakan hidup baru dengan bisnes Shaklee ? Jawapannya, boleh.

Kuncinya hanya perlu ada MAHU. MENTOR dan TINDAKAN.

...

Anda mempunyai impian untuk berhenti kerja, kerja dari rumah atau ingin mempunyai pendapatan sendiri ?  Hubungi saya dengan klik pada rajah di bawah untuk saya bimbing anda sebagaimana Kak Sofea dibimbing sehingga mencapai pendapatan empat angka.


Your Shaklee Leader

Fina Nawawi

Founder of Bizarre Empire
012-538 9844

No comments:

Post a Comment

Copyright FINA NAWAWI