AFB Feeds

25 October 2017

SHAKLEE ADA RAMAI HATERS. MENGAPA MASIH SETIA ?

Shaklee ada ramai haters.  Dikeji, dikutuk, diperli dan macam-macam lagilah.  Lepas satu isu, timbul satu isu, lagi dan lagi.  Baru saja isu jadi suam-suam susu, belum pun betul-betul sejuk sudah panas kembali.  Bukan calang-calang ujian yang melanda tambah-tambah di zaman wujudnya keyboard warrior sekarang.


Mereka yang baru nak berjinak-jinak dengan vitamin Shaklee mula berpaling..tinggallah beratus-ratus biji vitamin yang baru dibeli dek termakan hasutan-hasutan jahat.  Membazir jadinya...

Begitu juga pengedar-pengedar Shaklee ada yang goyah dan rapuh, ada juga yang berhati kering.  Yang mana goyah dan rapuh, sendulah bisness manakala yang berhati kering, tetap waja meneruskan apa yang lazim dibuat.

Saya ?

Saya pilih untuk terus setia. Terus setia mengamalkan vitamin Shaklee dan terus setia dengan bisness Shaklee.

Mengapa terus setia dengan vitamin Shaklee ?

Sebab saya sendiri sudah merasa keberkesanan vitamin-vitamin Shaklee yang saya amalkan.  

Vivix -  eczema saya pulih sepenuhnya.
ESP  -  susu saya pekat lemak berkrim
Vitamin C - saya jarang demam dan selsema
Ostematrix - tiada masalah cramp kaki ketika mengandung
Vitalea - hb saya cantik sepanjang mengandung
B Complex - mengurangkan stress saya
Collagen - menghaluskan kulit muka saya
Vitalea - saya sentiasa bertenaga
Alfafa - merawat keputihan saya

Lain-lain, Lecithin, Omega Guard, Herbal Blend, Dish Wash ehh banyak lagilah...tak tersenarai di sini. Pendek kata semuanya serasi dan membawa manfaat bukan saja pada saya, tetapi pada keluarga saya juga.

Bisness pula, ini sebab-sebabnya :

Shaklee telah wujud berpuluh-puluh tahun yang lalu.  Bukan 10, 20, 30 tahun tau, lebih daripada 60 tahun ye.  Kekal stabil dan terus berkembang, berkembang dan berkembang sehingga kini bukan saja di Malaysia tetapi juga di beberapa negara maju.  Contoh negara paling best, Jepun.

Shaklee bukan MLM. Bukan ye, bukan.  Ia lebih kepada network marketing.  Kita ada downline, ada upline dan juga sideline.  Sekiranya downline lebih bijak mengatur strategi dan lebih rajin berusaha, maka, lebih hebatlah hasil downline.  Perkara biasa jikalau downline lebih berpangkat daripada upline.

Modal..saya mulakan bisness Shaklee dengan RM0 modal. Percaya ? Silalah percaya.  Saya beli Set Postnatal Shaklee sehingga melayakkan saya menjadi ahli secara percuma.  Kalau tidak secara percuma pun, hanya sekadar RM79 saja modal yang diperlukan untuk menjadi ahli.  

Best ke best ?

No comments:

Post a Comment

Copyright FINA NAWAWI