AFB Feeds

26 July 2018

BENCI SUAMI MEROKOK ? GUNA CARA HALUS BUAT SUAMI BERHENTI MEROKOK

Rasa benci sangat bila suami merokok.  Terasa buang duit, buang masa dan 'buang kesihatan'.  Sudah berkali-kali disuruh berhenti, tetapi tidak pernah berjaya.  Ataupun, berhenti merokok sekejap, tetapi tidak lama kemudiannya merokok semula.

Jangan risau, ada cara untuk buat suami berhenti merokok. Buat secara halus, sedar tak sedar, suami pun dah berhenti merokok.  Duit kembali jimat, masa digunakan sebaiknya dan yang paling penting kesihatan terjaga.

SIMPTOM BERHENTI MEROKOK


Pada sesetengah orang, berhenti merokok adalah sangat mudah dan tidak mendatangkan sebarang kesan sampingan terhadap kesihatan.

Pada sesetengah orang pula, berhenti merokok sangat sukar dan apabila dilakukan secara paksa atau mengejut, wujud pula kesan-kesan sampingan yang memudaratkan kesihatan.

Sebagai contoh, seorang pesakit strok sebaik-baiknya berhenti merokok secara perlahan-lahan.  Hal ini kerana sekiranya pesakit strok berhenti merokok secara mengejut, keinginannya untuk merokok boleh membuatkan tahap tekanan darahnya meningkat dan seterusnya menyebabkan peluang untuk diserang strok adalah lebih tinggi.

Kadar kejayaan berhenti merokok secara mengejut adalah 20% berbanding secara perlahan-lahan.

Walaubagaimanapun, tiada kajian yang menunjukkan berhenti merokok secara mengejut boleh mengancam nyawa perokok.

Antara simptom lain berhenti merokok adalah seperti perubahan emosi, panas baran, kemurungan dan kebimbangan.


CARA HALUS BUAT SUAMI BERHENTI MEROKOK


Bila baca simptom-simptom berhenti merokok tu, agak bimbang juga kan. Vivix boleh atasi simptom-simptom tersebut..jadi, jangan bimbang.  Tetapi bagaimana ? Ini caranya.

1~ Vivix membantu mendetoxkan nikotin dari dalam darah, organ, otak dan sebagainya. Apabila nikotin sudah tiada, rasa ketagih badan terhadap nikotin akan hilang.

2~ Orang merokok merasakan satu ‘feeling’ apabila dia  merokok. Sebab itulah apabila dia berhenti menghisap rokok, otak dia akan rasa seperti tidak keruan dan terus memanggil-manggil untuk hisap rokok semula bagi mendapatkan semula ‘feeling’ itu. Vivix boleh memberikan ‘feeling’ tu, jadi apabila dia minum Vivix, dia tidak rasa terpanggil hendak merokok.
.
3~ Vivix mengurangkan simptom withdrawal apabila berhenti merokok. Simptom withdrawal ini agak teruk juga, sebab tu ramai orang yang berhenti merokok secara tiba-tiba, dia boleh terkena macam-macam penyakit. Senang cakap, badan ‘terkejut’ dengan keadaan yang dia tak biasa (tiada sumber nikotin). Insya-Allah dengan Vivix boleh redakan kejutan tu.

TESTIMONI
Beli vivix dengan klik 》VIVIX UNTUK PEROKOK TEGAR

Love,

Fina Nawawi

No comments:

Post a Comment

Copyright FINA NAWAWI