AFB Feeds

02 July 2018

CARA MENGAWAL GULA DALAM DARAH BAGI PESAKIT DIABETES

Diabetes merujuk kepada bacaan gula dalam darah yang melebihi paras normal.  Sekiranya tidak dikawal, ia akan menyumbang kepada kerosakan pada anggota badan seperti mata, buah pinggang dan lain-lain.  Lebih teruk lagi, diabetes boleh menggalakkan serangan jantung.

Untuk mengawal kadar gula dalam darah, pesakit diabetes sangat disarankan untuk mengamalkan Vivix kerana Vivix mempunyai fungsi tersebut.  Bagaimana ?  
 1. Vivix mengandungi kandungan antioksidan yang tinggi untuk membantu melindungi dan membaiki sel-sel badan yang rosak.  Pengambilan secara konsisten dapat mengurangkan matabolic syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan diabetes.
 2. Vivix akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi.
 3. Vivix membantu membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan lebih cepat.
 4. Vivix memperlahankan pembentukan protien AGE (Advanced Glycation End Products) iaitu sejenis protien yang boleh menyebabkan komplikasi penyakit diabetes.
Suka untuk diingatkan, Vivix bukanlah ubat yang merawat pesakit diabetes.  Ia merupakan suplement yang membantu pesakit diabetes mengawal kadar gula dalam darah.  Buktinya, boleh baca testimoni-testimoni di bawah.  Kebanyakan kadar gula pesakit diabetes menjadi terkawal dan ada di antaranya yang tidak lagi perlu buat rawatan dialisis.


Love,


Fina Nawawi, http://shakleebyfina.wasap.my

8 comments:

 1. Bahaya diabetis ni mengundang komplikasi penyakit lain.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iya..memang sangat bahaya Sha Salleh. Ngeri tau kalau tengok komplikasi dia especially gangren.

   Delete
 2. Replies
  1. Memang bagus Nurul Farhana Kasim. Sesuai untuk kesihatan menyeluruh tau.

   Delete
 3. Alhamdulillah, ayah Sue juga ikhtiar dengan vivix untuk mengawal penyakit diabetesnya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ye ke sue...moga-moga ayah sue terus sihat ok.

   Delete

Copyright FINA NAWAWI