AFB Feeds

07 July 2018

KEISTIMEWAAN SISIK IKAN MERAH SEBAGAI SUMBER KOLAGEN


Sisik ikan merah dipilih sebagai sumber kolagen premium dalam Collagen Powder Shaklee (CPS).

KENAPA SISIK IKAN MERAH ?
KENAPA BUKAN SISIK IKAN BAWAL KE, IKAN KEMBUNG KE, IKAN SIAKAP KE ?
KENAPA BUKAN BUAH-BUAHAN / TUMBUH-TUMBUHAN ?


Ikan merah ni tinggal di laut dalam, sedalam 5,000 meter. Dalam mak datuk ! Kalau nak tahu, pada kedalaman 2,000 meter, kereta pun boleh kemek dek tekanan dalam air tu tau. Tapi ikan merah ni mampu tinggal pada kedalaman begitu dengan sisiknya yang masih utuh dan anjal.

Ini disebabkan ikan merah ni berelastik tinggi, tahan lasak dan merupakan ikan yang paling kurang tercemar dengan logam berat berbanding ikan-ikan lain.⠀Dengan sebab itulah ikan merah dipilih sebagai sumber kolagen premium dalam CPS berbanding ikan-ikan lain.  Sumber kolagen marin atau ikan merah ni mempunyai saiz molekul yang sangat rendah dan menjadikan kadar serapan kolagen ini sangat tinggi pada kulit dan organ dalaman.


Kolagen berasaskan buah-buahan / sayur-sayuran pun ada. Banyak sangat di pasaran sebenarnya dan dijual dengan harga yang sangat mampu milik. Rasanya pun sedap..manis-manis masam gitu.  TETAPI, kolagen berasaskan buah-buahan / sayur-sayuran ni mempunyai kadar serapan yang paling rendah berbanding sumber kolagen lain.  Jadi, keberkesanannya pun kurang.

Ok..jelas kan.

Oleh itu, nak makan kolagen, tengok sumber kolagen tu dulu tau. Jangan semberono pilih saja, tidak ke mana kesannya nanti.

Nak cuba Collagen Powder Shaklee, boleh klik di sini >> SAYA NAK COLLAGEN

Love,

Fina Nawawi

No comments:

Post a Comment

Copyright FINA NAWAWI