AFB Feeds

02 September 2018

HATI-HATI DENGAN PARAS KOLESTROL DALAM BADAN

Berat seseorang tidak menjamin paras kolestrol dalam badannya berada pada paras normal.  Hal terbukti kerana walaupun berbadan kurus, terdapat kemungkinan paras kolestrolnya melebihi paras kolestrol orang yang berbadan lebih besar atau berat. Jadi, yang kurus jangan disangka sihat manakala yang gemuk jangan disangka sakit

Paras kolestrol yang selamat adalah di bawah bacaan 5.2 mg/dL.


SIMPTOM-SIMPTOM PARAS KOLESTROL TINGGI


1. Biji-biji kolestrol : Timbul biji-biji putih terutamanya di bahagian keliling mata.  Terdapat juga biji-biji putih yang timbul di kawasan muka atau leher. 

2. Kerap mengalami sakit kepala : Pengaliran darah ke otak semakin berkurang kerana arteri yang kian menyempit.

3. Kebas : Sering berasa kebas di bahagian kaki.

4. Bengkak :  Bahagian kaki membengkak kerana kurang pengaliran darah ke kaki.

5. Senak dada : Dada di sebelah kiri berasa senak akibat pembuluh darah pada jantung mula tersumbat.

VIVIX BANTU MENGAWAL PARAS KOLESTROL DALAM BADAN


Resveratrol yang terkandung dalam Vivix kaya dengan anti-oksida.  Ia berfungsi untuk melindungi sel termasuk sel di sekitar bahagian salur darah.  Ia juga terbukti berkesan untuk mencegah kolestrol daripada melekat atau membeku di saluran darah.


BACAAN KOLESTROL MENURUN & TEKANAN DARAH TINGGI NORMAL DENGAN VIVIX


Kredit : Puan Wan Zainan Mhm

Perkara yang sangat merisaukan ialah apabila insan tersayang mengalami masalah kesihatan terutamanya ibu ayah. Kali ini saya ingin menceritakan tentang emak saya yang menghidap masalah darah tinggi dan bacaan kolestrol tinggi.  
Emak saya merupakan seorang surirumahtangga sepenuh masa. Sejak tahun 2016, emak diserang masalah kesihatan. Emak kerap demam, sakit kepala dan sakit-sakit badan. Emak saya tidak percayakan perubatan moden dan lebih suka mendapatkan rawatan di klinik perubatan alternatif Homeopathy. 
Walaupun sudah bertahun-tahun mendapatkan perkhidmatan homeopathy, kesihatan emak masih lagi tidak kembali seperti biasa. Sehinggalah emak mengalami sakit kepala yang teruk dan demam, saya dan adik beradik yang lain mengesyorkan supaya emak mendapatkan rawatan di klinik berdekatan. 
Nasib baik emak menurut sahaja dan hasilnya bacaan darah tinggi emak bukanlah ditahap yang normal. Patutlah emak kerap stress, tak lena tidur dan sakit kepala. Doktor menyarankan agar emak melakukan ujian darah.  
Keputusan ujian darah emak kali pertama. Bacaan LDL Kolestrol emak sangat tinggi dan ini juga salah satu punca kesihatan emak terganggu. Doktor menyarankan emak buat ulangan ujian darah 6 bulan kemudian dan emak dibekalkan dengan ubat kolestrol serta ubat darah tinggi. 
Sejak daripada itu, emak mula menjaga pemakanan dan juga konsisten makan ubat. Di samping itu, emak juga mencuba Vivix & juga Phytocol St dan doktor juga menyarankan emak mengambil 2 produk ini.  
6 bulan berikutnya emak menjalani ujian darah sekali lagi untuk melihat bacaan kolestrol turun atau tidak. Selepas menerima keputusan ujian, bacaan kolestrol emak turun!. Emak sangat gembira dengan hasil ujian tersebut.

PEMBELIAN VIVIX


Pembelian Vivix dengan harga jimat, boleh klik VIVIX UNTUK KOLESTROL.

Pembelian Vivix dengan menggunakan kad debit atau kredit, klik rajah di bawah.


Your Shaklee Leader,

Fina Nawawi,012-538 9844No comments:

Post a Comment

Copyright FINA NAWAWI