AFB Feeds

07 September 2018

KISAH BENAR : ISTIQOMAH MENYELESAIKAN MASALAH RESDUNG

Resdung boleh jadi masalah besar bagi sesetengah orang kerana ia amat mengganggu keselesaan.  Resdung menyebabkan kegatalan hidung, bersin yang kerap dan lebih teruk lagi, menyebabkan jerawat bermaharaja lela di seluruh muka.

Shaklee sentiasa ada produk yang sesuai dan terbukti berkesan untuk membantu menyelesaikan masalah kesihatan termasuk resdung.  Saya kongsikan kisah seorang pelajar bagaimana dia mengawal masalah resdung yang dihidapinya.


Kredit : Puan Norshahida Mamat

KRISIS PEMULIHAN RESDUNG DAN JERAWAT SELAMAT DUA BULAN AMAT BERBALOI DENGAN PRODUK SHAKLEE

Nama saya Norshahida Mamat dan berusia 23 tahun.  Saya berasal daripada Terengganu dan masih lagi bergelar pelajar di sebuah kolej swasta.

Sebelum ini, saya menghadapi masalah resdung dan jerawat yang amat dasyat sehingga mengganggu banyak tumpuan saya terhadap rutin harian.  Setiap pagi, saya pasti akan mengalami masalah bersin yang teruk sehinggakan nak ke kelas pun saya rasa tidak selesa.  Belum lagi bab jerawat yang penuh di wajah sehinggakan saya rasa malu dan seolah-olah rasa rendah diri.  Lagi-lagi bila time datang bulan, bertambah meriah jerawat di wajah saya ni.  Masalah resdung ini bukan sahaja membuat bahagian hidung dan seluruh wajah saya menjadi gatal-gatal, malahan ada masanya sehingga tahap saya sakit kepala.  Keadaan ini amat mengganggu situasi saya sebagai seorang pelajar kolej.

Pada ketika itu, rawatan yang saya mampu dan tahu hanyalah bergantung dengan ubat-ubatan yang dibeli di farmasi.  Memang berkesan, namun hanyalah sementara.  Jika saya stop amalkan, terus simptom-simptom tadi datang kembali.  

Akhirnya, mimpi ngeri saya mula tiba ke penghujungnya apabila saya bertemu dengan produk Shaklee.  Setelah menceritakan masalah yang saya hadapi serta konsultasi bersama beliau, saya disyorkan untuk mengambil Vivix sebagai permulaan dengan sukatan satu sudu pada waktu pagi dan satu sudu pada waktu malam.  Selain itu, saya turut mengambil produk Shaklee yang lain iaitu Kolagen, Alfafa Complex, Vitamin C, Omega Guard dan ESP.  Saya masih mengamalkan produk-produk Shaklee tersebut sehingga hari ini.

Kesannya, pada peringkat awal tidaklah seperti apa yang diharapkan.  Saya mengalami krisis pemulihan selama hampir dua bulan lamanya.  Saya kerap mengantuk dan keletihan, semakin kerap bersin da paling saya tidak suka, makin banyak pula jerawat yang keluar.  Namun, oleh kerana saya sudah aware mengenai hal ini, maka saya teruskan pengambilan sumplemen Shaklee secara konsisten.

Alhamdulillah, berkat istiqimah dan sabar mengamalkan suplemen Shaklee, dalam masa lebih kurang sembilan bulan, masalah resdung saya lama-kelamaan kian berkurang dan beransur pulih.  Tiada lagi masalah bersin pada waktu pagi dan paling best, jerawat di muka kian berkurangan.  Kalau ada pun, ia cepat kecut.

Saranan saya, untuk anda semua, cubalah produk Shaklee kerana suplemen Shaklee adalah semulajadi, tidak mengandungi bahan kimia berbahaya dan setiap satu produk telah mejalani ujian klinikal.  Saya syorkan juga supaya anda buat research tentang produk Shaklee yang sesuai dengan anda di samping mendapatkan konsultasi daripada pengedar Shaklee yang boleh guide sehingga mendapat hasil yang diinginkan.

PEMBELIAN VIVIX


Sekiranya anda mengalami masalah yang sama seperti Puan Norshahida Mamat, boleh ikhtiar menggunakan Vivix.  

Pembelian Vivix dan SET RESDUNG dengan harga jimat, boleh klik VIVIX dan SET UNTUK RESDUNG.

Pembelian dengan menggunakan kad debit atau kredit, klik rajah di bawah.


Your Shaklee Leader,

Fina Nawawi,012-538 9844


No comments:

Post a Comment

Copyright FINA NAWAWI